Spreekuur achtergrond 1
Aflevering 16
  • 00:17:09

#16. Over jeugdpuistjes op latere leeftijd en chocolade | Open Spreekuur

In ‘Open Spreekuur’ wil ik de thema's die bij ons allemaal leven, eenvoudig en praktisch uitlichten. En die thema's, die komen écht van bij jullie! Via de website kan iedereen vragen inspreken, die ik met plezier beantwoord.

In dit open spreekuur heb ik het met jou graag over jeugdpuistjes op latere leeftijd en chocolade.

  • Wat is acné eigenlijk? Ik leg je graag eerst het verschil uit tussen acne en rosacea. 
  • Daarna gaan we dieper in op de oorzaken van acné. Sommige mensen hebben een genetische aanleg voor acne of zijn veranderende hormoonspiegels de oorzaak? Of irriteren we onze huid zelf te hard door contactirritatie of cosmetica.

Verder hebben we het in deze aflevering over medische behandelingen en de invloed van voeding op acne. En....last but not least. Is chocolade nu echt de boosdoener?

Een vraag insturen of shownotes raadplegen? Dat kan allemaal op https://podcasters.spotify.com...

Disclaimer: Deze content is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden en vormt geen medisch advies of professionele dienstverlening. De verstrekte informatie mag niet worden gebruikt voor het diagnosticeren of behandelen van een gezondheidsprobleem of ziekte, en wie persoonlijk medisch advies wil, moet een arts raadplegen. Vraag altijd het advies van uw arts of andere gekwalificeerde zorgverlener over een medische aandoening. Negeer nooit professioneel medisch advies of stel het inwinnen ervan nooit uit.