Spreekuur achtergrond 1
Aflevering 23
  • 01:21:41

#23. Topdokter Piet Hoebeke: Over genderdiversiteit en zijn boeken

Vandaag heb ik het genoegen om te praten met Professor Piet Hoebeke, een gerenommeerde uroloog en decaan aan de faculteit Geneeskunde van de Universiteit Gent. Als student maakte ik al kennis met deze inspirerende man. Hij inspireerde mij door zijn authentieke en verbindende manier van lesgeven. 

  • We praten in deze podcast niet alleen over zijn werk als topdokter maar ook over zijn boeken. Naast zijn medische carrière heeft Professor Hoebeke namelijk ook verschillende boeken geschreven, waaronder "De Staat van de Prostaat", "Het Penisboek" en zijn nieuwste werk "Gender in de Blender", waarin hij ons leert dat onze seksuele identiteit zich niet simpelweg laat vangen in zwart-wit definities, maar zich bevindt op een spectrum.
  • We sluiten ons spreekuur af met een vragenuurtje bij de uroloog. 

-

Een vraag insturen of shownotes raadplegen? Dat kan allemaal op ⁠https://podcasters.spotify.com/pod/show/healthitude/message

Met dank aan Febe Temmerman, Yasmine Beernaert Hillert Bingé

Disclaimer: Deze content is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden en vormt geen medisch advies of professionele dienstverlening. De verstrekte informatie mag niet worden gebruikt voor het diagnosticeren of behandelen van een gezondheidsprobleem of ziekte, en wie persoonlijk medisch advies wil, moet een arts raadplegen. Vraag altijd het advies van uw arts of andere gekwalificeerde zorgverlener over een medische aandoening. Negeer nooit professioneel medisch advies of stel het inwinnen ervan nooit uit.