Spreekuur achtergrond 1
Aflevering 31
  • 00:28:48

#31. 'Ozempic' en gewichtsverlagende medicatie | Open Spreekuur

In deze aflevering bespreken we de complexiteit van obesitas en de mogelijke rol van de nieuwe gewichtsverlagende medicijnen. Maar ik wil verder kijken: naar de oorzaken van obesitas, de impact van bodyshaming en opties geven hoe we als 'zorgteam' gewichtsverlies kunnen benaderen.

Key Takeaways:

  • Obesitas is een complexe aandoening met meerdere oorzaken die vraagt om een holistische aanpak. Het is belangrijk om verder te kijken dan alleen de symptomen.
  • Bodyshaming heeft ook ernstige gevolgen voor het zelfbeeld en de gezondheid van mensen. Obesitas in niet zomaar een cijfer op de weegschaal. Laten we streven naar inclusiviteit en respect voor elkaar.
  • Medicijnen zoals Ozempic kunnen een rol spelen bij gewichtsverlies, maar ze moeten altijd worden gecombineerd met een multidisciplinaire aanpak en levensstijlaanpassingen. Dit past in de recente ontwikkelingen en richtlijnen die binnenkort zullen verschijnen vanuit het kabinet volksgezondheid.

Wil je meer weten over obesitas, de impact van bodyshaming en de nuances van gewichtsverliesbehandelingen? Luister dan nu naar deze aflevering van Open Spreekuur!

-

Een vraag insturen of shownotes raadplegen? Dat kan allemaal op ⁠https://podcasters.spotify.com/pod/show/healthitude/message⁠

Met dank aan Febe Temmerman, Yasmine Beernaert Hillert Bingé

Disclaimer: Deze content is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden en vormt geen medisch advies of professionele dienstverlening. De verstrekte informatie mag niet worden gebruikt voor het diagnosticeren of behandelen van een gezondheidsprobleem of ziekte, en wie persoonlijk medisch advies wil, moet een arts raadplegen. Vraag altijd het advies van uw arts of andere gekwalificeerde zorgverlener over een medische aandoening. Negeer nooit professioneel medisch advies of stel het inwinnen ervan nooit uit.