Spreekuur achtergrond 1
Aflevering 30
  • 01:07:02

#30. Julien De Wit: Over de noden en het welzijn van Generation Z

Julien De Wit, de gerenommeerde auteur van het boek "Geeneratie". Samen verkennen we het mentaal welzijn van de jongeren van nu, bespreken we de opvatting dat we te maken hebben met een ‘knuffelbeer generatie’ en gaan we in op de groeiende afstand tussen jongeren en politiek.

Wat je te wachten staat

  • Een diepgaand gesprek over mentaal welzijn bij jongeren
  • Inzichten in de discussie van de 'knuffelbeergeneratie
  • Verkenning van de kloof tussen jongeren en de politieke arena

Over Julien De Wit

Julien De Wit is een gepassioneerde auteur en kenner van de uitdagingen en kansen van Generatie Z. Met zijn boek "Geeneratie" werpt hij een verhelderend licht op de unieke karakteristieken en behoeften van de jongeren van vandaag. 

Highlights

  • Openhartige discussies over de mentale gezondheid van jongeren
  • Analyse van de term ‘knuffelbeer generatie’ en wat dit betekent voor de jeugd van nu
  • Verkenning van de relatie tussen jongeren en politiek en hoe deze verbeterd kan worden

Luister nu naar “Spreekuur” voor een diepgaand en verhelderend gesprek dat licht werpt op de unieke uitdagingen en kansen van de jongeren van vandaag!

🙋 Hulp nodig? Ben je student en heb jij of iemand van je vrienden hulp nodig? Bekijk dan zeker de website ⁠Moodspace⁠ voor betrouwbare info, tips en zelfhulp om emotionele problemen het hoofd te bieden en (veer)krachtig te studeren.

Interessante links 

Boek: ⁠Ge(e)neratie - Julien De Wit⁠

Website: ⁠Moodspace - zelfhulp voor studenten

Disclaimer: Deze content is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden en vormt geen medisch advies of professionele dienstverlening. De verstrekte informatie mag niet worden gebruikt voor het diagnosticeren of behandelen van een gezondheidsprobleem of ziekte, en wie persoonlijk medisch advies wil, moet een arts raadplegen. Vraag altijd het advies van uw arts of andere gekwalificeerde zorgverlener over een medische aandoening. Negeer nooit professioneel medisch advies of stel het inwinnen ervan nooit uit.