Spreekuur achtergrond 1
Aflevering 34
  • 00:30:16

#34. Over het hoofd en het hart | Open Spreekuur

Ria stelde me de vraag hoe ze meer intuïtief kan handelen en hoe ze het verschil herkent. Ik vond dit een boeiende, maar geen gemakkelijke vraag...

Maar in het antwoord heb ik toch geprobeerd om het verschil tussen de twee vormen van denken en handelen uit te leggen, zonder de ene te bevoordelen boven de andere. Meer nog, ik denk dat geheim ligt in de twee afstemmen op elkaar.

Een harmonieuze balans vinden is de sleutel voor besluitvorming. Zowel de logica van het verstand als de stem van onze intuïtie bieden ons waardevolle inzichten. De kunst is om deze twee te laten samenwerken in plaats van met elkaar in conflict te zijn. Laat me je in deze podcast alvast enkele tips en oefeningen geven om hiermee aan de slag te gaan.

Veel luisterplezier!

Dokter Servaas

🙏 Bedankt voor het luisteren naar Open Spreekuur! Vergeet niet om je te abonneren op onze podcast of om naar de andere boeiende afleveringen te luisteren.

-

Een vraag insturen of shownotes raadplegen? Dat kan allemaal op https://podcasters.spotify.com/pod/show/healthitude/message

Met dank aan Febe Temmerman, Yasmine Beernaert Hillert Bingé

Disclaimer: Deze content is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden en vormt geen medisch advies of professionele dienstverlening. De verstrekte informatie mag niet worden gebruikt voor het diagnosticeren of behandelen van een gezondheidsprobleem of ziekte, en wie persoonlijk medisch advies wil, moet een arts raadplegen. Vraag altijd het advies van uw arts of andere gekwalificeerde zorgverlener over een medische aandoening. Negeer nooit professioneel medisch advies of stel het inwinnen ervan nooit uit.