Spreekuur achtergrond 1
Aflevering 24
  • 00:21:23

#24. Hoe kunnen we weer goed leren ademen? | Open Spreekuur

In ‘Open Spreekuur’ wil ik de thema's die bij ons allemaal leven, eenvoudig en praktisch uitlichten. En die thema's, die komen écht van bij jullie! Via de website kan iedereen vragen inspreken die ik met plezier beantwoord.

  • In dit open spreekuur heb ik het met jou graag over onze ademhaling. Want naar het schijnt ademen we allemaal verkeerd. Dat heeft een grote invloed op onze gezondheid? Wat is het probleem en hoe kunnen we weer ‘goed’ leren ademen?
  • Ik leg je eerst uit hoe onze ademhaling werkt en ik verhelder ook enkele ademhalingsaandoeningen zoals o.a. astma en slaapapneu. Daarnaast heb ik het ook over de invloed van beweging op onze ademhaling en ik licht ook enkele technieken toe om beter te leren ademen.

Het boek van Katrien Geeraerts 'Blijven ademen' vind ik een absolute aanrader.  En verder laat ik je ook kennismaken met de Moonbird, jouw persoonlijke ademcoach. Hoe dit toestel werkt? Houd je moonbird in je hand. Kies een oefening en laat je begeleiden door het ritme van je moonbird die uitzet en weer krimpt. Moonbird laat je zien hoe je lichaam tot rust komt.

Wie goed luistert, krijgt in deze aflevering een leuk cadeautje. Met de code SERVAASBINGE krijg je korting op deze Moonbird.

Benieuwd? Beluister het allemaal in dit open spreekuur. 

Een vraag insturen of shownotes raadplegen? Dat kan allemaal op https://podcasters.spotify.com/pod/show/healthitude/message

Met dank aan Febe Temmerman, Yasmine Beernaert Hillert Bingé

Disclaimer: Deze content is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden en vormt geen medisch advies of professionele dienstverlening. De verstrekte informatie mag niet worden gebruikt voor het diagnosticeren of behandelen van een gezondheidsprobleem of ziekte, en wie persoonlijk medisch advies wil, moet een arts raadplegen. Vraag altijd het advies van uw arts of andere gekwalificeerde zorgverlener over een medische aandoening. Negeer nooit professioneel medisch advies of stel het inwinnen ervan nooit uit.