Spreekuur achtergrond 1
Aflevering 50
  • 00:33:48

#50. Over ontstekingsremmend leven | Open Spreekuur

In deze aflevering gaan we de strijd tegen ontstekingen aan. Kunnen dagelijkse voedingskeuzes helpen bij het verminderen van ontstekingen? Hoe dan? In deze aflevering bespreken we:

  • De rol van fructose: Hoe het kan leiden tot insulineresistentie en een verhoogd urinezuurgehalte, wat weer bijdraagt aan een vicieuze cirkel van ontsteking.
  • Belang van vetzuren: We gaan dieper in op het verschil tussen omega-3 en omega-6 vetzuren en waarom een balans tussen beide essentieel is voor het verminderen van ontstekingen. Luister waarom zalm, chiazaad, en bepaalde plantaardige oliën zo belangrijk zijn in een ontstekingsremmend dieet.
  • Voedingsmiddelen die helpen: Ontdek de ontstekingsremmende eigenschappen van broccoli met sulforafaan, kurkuma en olijfolie.
  • Gevolgen van een ontstekingsbevorderende levensstijl: We bespreken de impact en het risico op leefstijlziekten zoals obesitas en diabetes type 2.

Coproductie Metagenics

Deze aflevering van Spreekuur kwam tot stand in een coproductie met Metagenics. Metagenics zet zich in om de gezondheid en het welzijn van de mensen te verbeteren en ontwikkelt daarvoor hoogwaardige en wetenschappelijk onderbouwde voedingssupplementen.

Logo black

Disclaimer: Deze content is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden en vormt geen medisch advies of professionele dienstverlening. De verstrekte informatie mag niet worden gebruikt voor het diagnosticeren of behandelen van een gezondheidsprobleem of ziekte, en wie persoonlijk medisch advies wil, moet een arts raadplegen. Vraag altijd het advies van uw arts of andere gekwalificeerde zorgverlener over een medische aandoening. Negeer nooit professioneel medisch advies of stel het inwinnen ervan nooit uit.