Spreekuur achtergrond 1
Aflevering 46
  • 00:25:07

#46. Over gezond sporten | Open Spreekuur

In deze aflevering heb ik het over gezond sporten, hoe je dit veilig aanpakt, en de voordelen van lichamelijke activiteit op onze gezondheid.

Belangrijke kernboodschappen:

  • Verbeter de werking van je brein: Het leren van nieuwe sporten verbetert niet alleen je cognitieve functies maar helpt ook bij het uitbreiden van je sociale kringen. Stap regelmatig uit je comfortzone!
  • Jaarlijkse Sportkeuring: Laat je sportmedisch keuren om te verzekeren dat je gezond genoeg bent om nieuwe of intensievere lichamelijke activiteiten uit te voeren. Meer info vind je op ⁠www.sportkeuring.be⁠
  • Consistentie gaat boven Perfectie: Regelmatige matige lichaamsbeweging heeft meer gezondheidsvoordelen dan sporadische intensieve sessies. Focus op consistentie in je training, niet op perfectie.

Ik wens je allemaal een gezond en actief leven!

Coproductie Metagenics

Deze aflevering van Spreekuur kwam tot stand in een coproductie met Metagenics. Metagenics zet zich in om de gezondheid en het welzijn van de mensen te verbeteren en ontwikkelt daarvoor hoogwaardige en wetenschappelijk onderbouwde voedingssupplementen.

Logo black
22042 Front

Disclaimer: Deze content is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden en vormt geen medisch advies of professionele dienstverlening. De verstrekte informatie mag niet worden gebruikt voor het diagnosticeren of behandelen van een gezondheidsprobleem of ziekte, en wie persoonlijk medisch advies wil, moet een arts raadplegen. Vraag altijd het advies van uw arts of andere gekwalificeerde zorgverlener over een medische aandoening. Negeer nooit professioneel medisch advies of stel het inwinnen ervan nooit uit.