Spreekuur

In ‘Spreekuur’, de podcast met Dokter Servaas gaan we tweewekelijks in gesprek met een gezondheidsexpert of inspirerende persoon over gezondheid.
 

25 april 2023 1:02

In deze aflevering nodig ik gepassioneerde Intermittent living coach Siebe Hannosset uit in mijn spreekuur. Siebe bracht net zijn eerste boek 'Intermittent Living. De helende kracht van koude douches en lege ontbijttafels' uit. Hij heeft een achtergrond als bewegingswetenschapper en was werkzaam als performance coach bij Club Brugge. Tijdens deze professionele uitdagingen gecombineerd met zijn eigen strijd tegen de ziekte van Lyme, ontdekte hij het Intermittent Living concept.

17 april 2023 24:26

In dit open spreekuur heb ik het met jou graag over plantaardig eten en hoe we dit praktisch kunnen doen. Ik leg in deze aflevering uit waarom we dat zouden doen. Dat het goed is voor de planeet èn voor onze gezondheid. Enkele van die gezondheidsvoordelen nemen we onder de loep.

11 april 2023 1:23

In deze aflevering komt Bart De Wever, één van de meest prominente en invloedrijke politici van België naar mijn spreekuur. Hij is zowel geliefd als berucht om zijn scherpe debat en stijl. Maar met een vastberadenheid om zijn politieke visie waar te maken. Diezelfde man maakte vele jaren geleden ook een klik voor zijn eigen gezondheid en net daarom ben ik heel dankbaar dat de burgemeester van Antwerpen in mijn spreekuur zit.

04 april 2023 10:52

In ‘Open Spreekuur’ wil ik de thema's die bij ons allemaal leven, eenvoudig en praktisch uitlichten. En die thema's, die komen écht van bij jullie! Via de website kan iedereen vragen inspreken die ik met plezier beantwoord. In dit open spreekuur heb ik het met jou graag over negatieve gedachten.

27 maart 2023

Wanneer je Hetty Helsmoortel googelt, dan krijg je heel veel beroepen te zien. Van kankeronderzoeker aan de UGent, auteur, doctor in de gezondheidswetenschappen, wetenschapscommunicator. Bovendien heeft ze ook een theateropleiding aan het RITS achter de rug. Wij kennen haar vooral als vast panellid in de maandelijkse succesvolle podcast Nerdland maandoverzicht. Vorig jaar was ze ook één van de drijvende krachten achter het eerste Nerdland festival. In deze podcast praten we over wat ons allebei drijft: gezondheid, wetenschap en wat genetica kan betekenen voor onze voeding.

21 maart 2023 19:05

In ‘Open Spreekuur’ wil ik de thema's die bij ons allemaal leven, eenvoudig en praktisch uitlichten. En die thema's, die komen écht van bij jullie! Via de website kan iedereen vragen inspreken, die ik met plezier beantwoord. In deze aflevering hebben we het over jeugdpuistjes op latere leeftijd en chocolade.