Margot Hallemans over kwetsbaarheid, yoga en zelfliefde

08 november 2022 01:14:08

In deze aflevering van #Spreekuur hoor je een heel fijn, eerlijk gesprek met Margot Hallemans. Margot is artieste, actrice, yogadocente, inspirator en creator. Theater, televisie, zingen, ze doet het allemaal. Haar missie is om iedereen de wonderlijke wereld van Yoga te helpen ontdekken en ze schreef er een boek over: Bevrijd. Inspireren en creëren dat doet ze als soulcoach. Iemand die zo veel rollen vervult, dat moet vanuit een mooie kern vertrekken. In dit gesprek met Margot ga ik op zoek naar die kern.

We beginnen het gesprek met waarom Margot haar boek schreef. Margot heeft een weg afgelegd om de persoon te zijn die ze vandaag is. En die weg, die deelt ze met ons in deze aflevering. Ze vertelt hoe ze zichzelf ‘klein’ hield en welke beschermingsmechanismen ze rond zichzelf had opgebouwd. We hebben het ook over het ‘waarom’ van haar tocht naar zelfontwikkeling en ze vertelt over jezelf kwijtraken in relaties en de verbinding met jezelf verliezen.

We delen in deze aflevering veel praktische tips rond zelfliefde, hoe we lichaam en geest in balans kunnen brengen en waarom mild zijn voor onszelf het pad naar persoonlijke groei is.

We hebben het verder ook over:

  • Wat is yoga?
  • Hoe raak je in een meditatieve flow
  • Hoe Margot omgaat met externe druk
  • Hoe we uit ons hoofd geraken
  • Zelfliefde
  • Kwetsbaarheid en waarom je kwetsbaar opstellen deel is van persoonlijke groei

Margot vertelt ons in het begin van de aflevering ook 2 waarheden en 1 leugen. De leugen ontdek je in de aflevering.

  • Margot spreekt een aardig mondje Spaans
  • Ze eet heel graag spruitjes
  • Ze heeft een verborgen zangtalent

Ook deze aflevering kan je een boekenpakket winnen!

Je kan een boekenpakket winnen met het boek ‘Bevrijd’ van Margot en het boek ‘Het Recept’ van mezelf. Wat moet je ervoor doen? Deel wat jou het meest geraakt heeft tijdens deze aflevering en tag @margothallemans en @servaasbinge. We kiezen op zondag 20 november de winnaar.

Ik vond dit zelf een heel warm, inspirerend en oprecht gesprek. Van mens tot mens. Ik heb er ontzettend van genoten en ik hoop dat jullie hetzelfde doen. Deel gerust deze aflevering van #Spreekuur op sociale media of geef #Spreekuur rating in je favoriete podcast-app.

Ook dank aan team #Spreekuur: Hillert Bingé, Hana Belbecir & Amber Dhert

Disclaimer: Deze content is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden en vormt geen medisch advies of professionele dienstverlening. De verstrekte informatie mag niet worden gebruikt voor het diagnosticeren of behandelen van een gezondheidsprobleem of ziekte, en wie persoonlijk medisch advies wil, moet een arts raadplegen. Vraag altijd het advies van uw arts of andere gekwalificeerde zorgverlener over een medische aandoening. Negeer nooit professioneel medisch advies of stel het inwinnen ervan nooit uit.