OPEN SPREEKUUR : JEUGDPUISTJES OP LATERE LEEFTIJD EN CHOCOLADE

21 maart 2023 19:05

In ‘Open Spreekuur’ wil ik de thema's die bij ons allemaal leven, eenvoudig en praktisch uitlichten. En die thema's, die komen écht van bij jullie! Via de website kan iedereen vragen inspreken, die ik met plezier beantwoord.

In deze aflevering hebben we het over jeugdpuistjes op latere leeftijd en chocolade.

Wat is acne eigenlijk? Ik leg je graag eerst het verschil uit tussen acne en rosacea. Daarna gaan we dieper in op de oorzaken van acné. Sommige mensen hebben gewoon een genetische aanleg voor acne of misschien zijn veranderende hormoonspiegels wel de oorzaak? Of we irriteren onze huid zelf te hard door contactirritatie of cosmetica. 

Verder ga ik deze aflevering dieper in op:

  • de invloed van stress
  • ontstekingen door extreem sporten, slaapgebrek, blootstelling aan irriterende stoffen in het milieu...
  • de rol van voeding en welke invloed ons voedingspatroon heeft op acne
  • eventuele medische behandlingen

En....last but not least. Is chocolade nu echt de boosdoener van acne? Ontdek het allemaal in deze aflevering.

Een vraag insturen of shownotes raadplegen? Dat kan allemaal op www.dokterservaas.be/podcast.

Disclaimer: Deze content is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden en vormt geen medisch advies of professionele dienstverlening. De verstrekte informatie mag niet worden gebruikt voor het diagnosticeren of behandelen van een gezondheidsprobleem of ziekte, en wie persoonlijk medisch advies wil, moet een arts raadplegen. Vraag altijd het advies van uw arts of andere gekwalificeerde zorgverlener over een medische aandoening. Negeer nooit professioneel medisch advies of stel het inwinnen ervan nooit uit.