Open spreekuur: hoe kunnen we weer goed leren ademen?

16 mei 2023 21:24

In dit open spreekuur heb ik het met jou graag over onze ademhaling. Want naar het schijnt ademen we allemaal verkeerd. Dat heeft een grote invloed op onze gezondheid? Wat is het probleem en hoe kunnen we weer ‘goed’ leren ademen?

 

Ik begin deze aflevering met te verhelderen waarom ademen zo essentieel is voor onze gezondheid. Zonder ademhalen gaan we dood.
Ik leg je eerst uit hoe onze ademhaling werkt en ik verhelder ook enkele ademhalingsaandoeningen zoals o.a. astma en slaapapneu.
Daarnaast heb ik het ook over de invloed van beweging op onze ademhaling en ik licht ook enkele technieken toe om beter te leren ademen.


Dingen waar ik het in deze podcast over heb:

  • Het boek van Katrien Geeraerts 'Blijven ademen' vind ik een absolute aanrader.
  • Ik laat je ook kennismaken met de Moonbird, jouw persoonlijke ademcoach.
    Hoe dit toestel werkt? Houd je moonbird in je hand. Kies een oefening en laat je begeleiden door het ritme van je moonbird die uitzet en weer krimpt. Moonbird laat je zien hoe je lichaam tot rust komt.

Tip! Wie goed luistert, krijgt in deze aflevering een leuk cadeautje.
Benieuwd? Beluister het allemaal in dit open spreekuur. 

Disclaimer: Deze content is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden en vormt geen medisch advies of professionele dienstverlening. De verstrekte informatie mag niet worden gebruikt voor het diagnosticeren of behandelen van een gezondheidsprobleem of ziekte, en wie persoonlijk medisch advies wil, moet een arts raadplegen. Vraag altijd het advies van uw arts of andere gekwalificeerde zorgverlener over een medische aandoening. Negeer nooit professioneel medisch advies of stel het inwinnen ervan nooit uit.