Spreekuur

In ‘Spreekuur’, de podcast met Dokter Servaas gaan we tweewekelijks in gesprek met een gezondheidsexpert of inspirerende persoon over gezondheid.
 

27 maart 2023

Wanneer je Hetty Helsmoortel googelt, dan krijg je heel veel beroepen te zien. Van kankeronderzoeker aan de UGent, auteur, doctor in de gezondheidswetenschappen, wetenschapscommunicator. Bovendien heeft ze ook een theateropleiding aan het RITS achter de rug. Wij kennen haar vooral als vast panellid in de maandelijkse succesvolle podcast Nerdland maandoverzicht. Vorig jaar was ze ook één van de drijvende krachten achter het eerste Nerdland festival. In deze podcast praten we over wat ons allebei drijft: gezondheid, wetenschap en wat genetica kan betekenen voor onze voeding.

21 maart 2023 19:05

In ‘Open Spreekuur’ wil ik de thema's die bij ons allemaal leven, eenvoudig en praktisch uitlichten. En die thema's, die komen écht van bij jullie! Via de website kan iedereen vragen inspreken, die ik met plezier beantwoord. In deze aflevering hebben we het over jeugdpuistjes op latere leeftijd en chocolade. 

14 maart 2023 1:14

Wie darmkanker zegt, denkt meteen aan Dr. Luc Colemont. Hij was bijna 28 jaar actief als maagdarmspecialist en is sinds 2016 de stuwende kracht achter de vzw Stop Darmkanker om zich volledig toe te leggen op informatie en voorlichting over darmkanker. Onder het motto ‘Kennis delen kan levens redden’ willen we jou in deze aflevering zo goed mogelijk informeren over darmkanker en je aansporen om de test te doen. Samen hebben we dezelfde missie: kennis delen, mensen informeren en inspireren.

20 december 2022 00:52:47

In deze aflevering van #Spreekuur zijn de rollen omgedraaid. Ik zit vandaag in de interview stoel en Lies Steppe interviewt mij over gedragsverandering en mijn nieuwste boek, De Klik.

13 december 2022 00:15:54

In ‘Open Spreekuur’ wil ik de thema's die bij ons allemaal leven, eenvoudig en praktisch uitlichten. En die thema's, die komen écht van bij jullie! Via de website kan iedereen vragen inspreken, die ik met plezier beantwoord. In deze aflevering hebben we het over collageen en afvallen in de menopauze.

08 december 2022 01:16:01

Kristof is bewegingswetenschapper actief bij wielerploeg Alpecin–Deceuninck. Hij begeleidt toppers zoals Mathieu van der Poel. Samen met Kristof hebben we het over beweging en hoe je laagdrempelig een actieve levensstijl kan volhouden. We duiken ook in de vragen die jullie ons gesteld hebben via Instagram.