Voorblad ipad
€14.99
€0.00

Net zoals kilometerpalen langs de autosnelweg aangeven waar je je ergens bevindt, is ook het nieuwe jaar vaak een mijlpaal. Studies tonen aan dat we geneigd zijn om nieuwe doelstellingen te zetten als er zo’n mijlpaal voorbij komt. We noemen dit ‘Een Nieuwe Start’.

En we doen het goed. Wist je dat de grootste irritatie van regelmatige bezoekers aan fitnesscentra in januari en februari vaak klagen over de nieuwe lichting die elk jaar begint. Maar wist je dat die groep ook elke week kleiner wordt?

Rond nieuwjaar nemen ook de zoekopdrachten op Google naar diëten en doelstellingen zetten toe. Statistieken tonen helaas dat slechts 8% van de mensen hun doelen elk jaar bereiken. Zij vinden een manier om hun doelen te integreren in hun dagelijks leven en maken er een gewoonte van. Anderen vinden het echter moeilijker om deze belofte aan zichzelf waar te maken. Hoe komt dit?

De redenen kunnen uiteenlopen. Heel vaak rekenen we voor het slagen op wilskracht, motivatie en discipline. Beginnen met veel enthousiasme is eenvoudig, maar het volhouden op de lange termijn is moeilijker. Dat komt omdat de strijd tegen onze minder goede gewoontes niet eerlijk is. Deze gewoontes liggen goed bekabeld in ons brein en zenuwstelsel. Enkel wilskracht kan dit gevecht aan, maar het is vaker niet succesvol dan wel.

  • Dit e-book heeft 50 interessante pagina's.
  • Opdrachten die je zelf kunt uitvoeren
  • ...

E-Book: EBOOK: goede voornemens (gratis)

Product toegevoegd aan winkelwagen